Vocht voorkomen is niet moeilijk, het wegkrijgen wel

Het is een veel voorkomend probleem, veel mensen hebben er last van. En in sommige gevallen zorgt het zelfs voor ernstige problemen met de gezondheid.

Het is natuurlijk fijn om in een schoon en droog huis te wonen, maar veel mensen hebben last van een probleem wat hun gezondheid in gevaar brengt. Met het juiste onderhoud van uw huis kan veel worden voorkomen, door bijvoorbeeld regelmatig u huis opnieuw te verven en schoon te houden heeft u het onderhoud al grotendeels gedaan. Maar er is nog iets anders wat de meesten over het hoofd zien. Iets wat niet gemakkelijk met het blote oog te zien is, maar wat zeker niet vergeten mag worden. En dat is vocht in uw huis, maar hoe voorkomt u dit probleem?

Voldoende ventileren

Eén van de makkelijkste manieren om een vochtprobleem te voorkomen, is door dagelijks meerdere ramen open te zetten. Wanneer u na het ontbijt naar uw werk gaat, kunt u bijvoorbeeld een klein raampje boven de buitendeur open zetten, maar natuurlijk alleen als dit raampje klein genoeg is. Niemand wilt dat uw kostbare spullen worden gestolen.

Het vocht verwijderen

Dit gaat helaas niet altijd even makkelijk, vaak zijn de oorzaken niet altijd duidelijk te vinden. Want meestal zorgt een combinatie van factoren voor een vochtprobleem. Daarom is het verstandig om Vochtbestrijding Snel langs te laten komen, die verstand heeft van vocht in en rondom de woning. 

Helpt Hydrofoberen tegen vocht in uw woning?

Vooral buitenmuren hebben veel te maken met vocht, en regen is hier de hoofdoorzaak van.

Deze muren kunnen goed worden beschermd met een techniek die Hydrofoberen heet.

Met deze techniek worden de muren geïmpregneerd met een middel dat een onzichtbaar waterafstotend laagje vormt. De poriën van de muren worden hierdoor niet compleet afgesloten, er is dus altijd een goede doorlatendheid van het vocht.

De spouwmuur isoleren om vocht buiten te houden

Een gewone muur wordt in vaktermen een spouwmuur genoemd, deze bestaat uit een binnen-en- een buiten muur/laag. De ruimte tussen deze twee lagen heet een spouw, en bestaat gewoonlijk uit lucht die als isolatie dient. Maar niet altijd is dit voldoende, want een betere oplossing is om deze laag te vullen met isolatiemateriaal. Hierdoor zal het vocht zich niet meer in de spouw ophopen, en verdwijnen de meeste problemen.

Zelf vocht tegengaan

We geven u graag drie tips om te voorkomen, nog meer tips vind je op https://www.vochtbestrijdingsnel.be/

  • Zorg voor voldoende ventilatie, probeer om altijd minimaal een klein raampje open te houden.
  • Zorg vooral voor een goede ventilatie in de keuken en badkamer, zet na het douchen of koken minimaal een klein raampje open.
  • Onderhoud uw woning goed, leeg op tijd de dakgoten en repareer kapotte kozijnen.
  • Hang wasgoed zoveel mogelijk buiten, u heeft hierdoor veel minder vocht in huis. 

Soms krijgt u zelf het vocht weg, en soms niet… Indien u het vocht niet weg krijgt, kun u bij Vochtbestrijding Snel terecht voor een oplossing.

Media Contact
Company Name: Vochtbestrijding Snel
Contact Person: Jan Kenis
Email: Send Email
Phone: +32.89356886
Country: Belgium
Website: www.vochtbestrijdingsnel.be