Bespaar met de juiste isolatiewerken een hoop kosten!

Heb je er weleens bij stilgestaan of jouw woning op de juiste manier is geïsoleerd? Zeker woningen die vóór 1990 zijn gebouwd, zijn minder goed geïsoleerd en kunnen wat betreft de daken en de muren wel wat goed isolatiewerk gebruiken om het woongenot te verbeteren en de kosten die je maandelijks hebt te verlagen.

Maar ook door een vloerisolatie, een muurisolatie en een zolderisolatie te laten aanbrengen, kun je besparen op de kosten en ben je goed bezig voor het milieu. En door zoiets simpels als het plaatsen van tochtstrips of hier en daar de isolatielaag gewoon wat te verdikken, ben je al goed op weg naar het verbeteren van de isolatiewerken in jouw woning. Neem eens een kijkje op Isolatiewerken JK om erachter te komen waar jij wat verbeteringen kunt aanbrengen, want alleen al met bijvoorbeeld een goede dakisolatie kun je bijna 35% op je energiekosten besparen.

Om isolatiemateriaal voor het dak van een bestaande woning echt goed zijn werk te kunnen laten doen, moet het toch wel op zijn minst 20 centimeter dik zijn en als er al een onderdak aanwezig is, moet dat worden meegenomen in de berekening. Je kunt in het geval van een onderdak bijvoorbeeld de tussenruimtes met glas- of rotswol opvullen, waardoor je toch een mooie isolatie krijgt.

Als er geen onderdak aanwezig is en er dus ook nog geen isolatiewerk is, kun je door vanaf de buitenkant de dakpannen te verwijderen een extra laag oftewel een onderdak aanleggen. Maar ook met zoiets simpels als het laten plaatsen van dubbel glas of het aanbrengen van raamisolatie kun je ervoor zorgen dat er heel wat minder warmte verloren gaat. En de kosten, die je dan hebt geinvesteerd in je isolatiewerken, heb je door te besparen op je energiekosten binnen een mum van tijd weer terugverdiend. Voor meer ideeën en tips over isolatiewerken kun je www.isolatiewerken-jk.be bezoeken of de experts van deze site om advies vragen.

Om niets te missen, bekijk je de isolatiewerken van de bodem tot de top van je woning. Denk aan vloerisolatie op de verschillende verdiepingen of isoleer de muren met een extra laag. Als je merkt dat het, ondanks dat de verwarming aanstaat, toch vaak koud is in huis of dat als je je handen op de muur legt deze ijskoud aanvoelen, dan zijn je muren waarschijnlijk niet voldoende geïsoleerd. Dit kunnen zowel de spouwmuren als de binnenmuren zijn, dus zoek dit goed uit.

Als je woning een aparte zolder heeft waar je bijvoorbeeld een logeer- of werkkamer hebt gemaakt of die je misschien als wasruimte gebruikt, kun je ook aan zolderisolatie denken. Als je geen verwarming nodig hebt op je zolder, is een vloerisolatie de beste oplossing. Je kunt dit doen door op het beton polyurethaanschuim te spuiten zodat er een homogene isolatielaag ontstaat of door een houten geraamte te maken, die je dan opvult met cellulose, glas- of rotswol. Al deze isolatiewerken isoleren even goed en hebben een lange levensduur.

Bekijk op www.isolatiewerken-jk.be wat je mogelijkheden zijn of bekijk welke soort isolatiewerken het beste passen bij jouw budget. Het aanbrengen van isolatiewerken is voordeliger dan je denkt en het is een minder grote verbouwing dan je voor ogen hebt. Vaak is de klus al binnen één of twee dagen geklaard, zijn de kosten vooraf bekend en hoef je voor deze werkzaamheden geen vergunning bij de gemeente aan te vragen.

Media Contact
Company Name: Isolatiewerken JK
Contact Person: Eddy Huntjens
Email: Send Email
Phone: +32.475356385
Address:Nobellaan 2
City: 3500 Hasselt
Country: Belgium
Website: www.isolatiewerken-jk.be